Ultimele stiri

Apărarea, Internele, SPP şi SRI au rămas fără carburanţi. Guvernul apelează la rezervele de stat

carburanti

Ministerul Apărării şi cel de Interne, Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) au rămas fără carburanţi pentru vehiculele cu care derulează operaţiuni NATO. Acum, Guvernul este „obligat” să apeleze la rezervele de stat.

Pentru a face posibilă folosirea în continuare a vehiculelor de către aceste instituţii, Guvernul a decis să scoată din rezervele de stat, în regim de urgenţă. Este vorba despre zeci de tone de motorină, benzină şi petrol pentru turboreactoare.

Guvernul îşi explică decizia de a apela la rezervele de stat prin faptul că în bugetul de stat nu sunt suficienţi bani pentru a acoperi integral cheltuielile pentru furnizarea de carburanţi şi justifică urgenţa prin faptul că, dacă nu sunt asiguraţi rapid carburanţii necesari, funcţionarea acestor instituţii din domeniul apărării şi securităţii naţionale va fi „grav perturbată”, având în vedere lipsa acută a carburanţilor strict necesari.

Executivul exemplifică inclusiv situaţiile la care se poate ajunge, şi anume imposibilitatea desfăşurării misiunilor de asigurare a protecţiei oficialilor români şi străini, blocarea misiunilor antiteroriste şi a transportului corespondenţei secrete şi oficiale pe întreg teritoriul ţării, precum şi amânarea, replanificarea sau chiar „anularea” unor angajamente asumate ca parte din contribuţia naţională la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară ori de poliţie aeriană.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*