Ultimele stiri

Aparatură medicală de ultimă generație la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, cu sprijinul unei companii. Cât de utile sunt noile echipamente

spitalul de copii timisoara

Cel mai mare spital de copii din vestul țării a fost dotat, recent, cu aparatură de înaltă performanță pentru monitorizarea copilor cu afecțiuni chirurgicale tratați în cadrul unității medicale.

Aproximativ 60.000 de euro au fost investiți de către compania Continental în pentru achiziționare a șapte monitoare de ultimă generație, care au fost montate în compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă, dar și în blocul operator al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

„Vorbim de șapte monitoare de înaltă performanță, de ultimă generație, care sunt proiectate în sistem modular, care ne dau informații despre activitatea aparatului cardiovascular, aparatului respirator. În funcție de aceste determinări putem să ne stabilim o anumită strategie terapeutică. În ceea ce privește monitoarele din blocul operator, acestea ne permite să facem aprecieri asupra gradului de profunzime a anesteziei pe care o administrăm copilului. Ultima dotare a compartimentului ATI cu astfel de monitoare s-a realizat în anul 2000, deci monitoarele erau mult așteptate, a explicat, astăzi, medicul Rodica Bădeți.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*