Ultimele stiri

Apel al credincioșilor din Timișoara către Patriarhul Daniel. Pe cine propun ca Mitropolit al Banatului

catedrala mitropolitana

Peste o sută de credincioși din Timișoara i-au trimis un memoriu Patriarhului Daniel, capul Bisericii Ortodoxe Române. Enoriașii solicită ca Înalt Prea Sfințitul Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei și Harghitei, să fie inclus pe lista înaintată Sfântului Sinod, care va alege noul Mitropolit al Banatului.

Patriarhul Daniel este așteptat joi la Timișoara, când se împlinesc 40 de zile de la trecerea la cele veșnice a mitropolitului Nicolae Corneanu. Începând cu ora 08.30, se va oficia Sfânta Liturghie la catedrala mitropolitană din Timișoara, urmată de săvârșirea parastasului, de la ora 11.00, întru pomenirea fostului Mitropolit al Banatului.

În partea a doua a zilei are loc şedinţa Sinodului Mitropolitan prezidat de către Patriarhul Daniel, în cadrul căruia se prezintă lista ierarhilor eligibili pentru alegerea de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului.

”Noi, următorii creștini ortodocși membri ai Bisericii Banatului, având bunacredință și grijă pentru viitorul bisericii noastre, totodată fiind în cunoștință de prevederile legiuitorilor BOR, și ale statutului de organizare și funcționare a BOR, privitoare la prerogativele Sfântului Sinod al BOR, ale Sinodului Mitropolian și ale Adunării Eparhiale, cu ocazia alegerii de mitropolit, cu respect am dori ca pe lista înaintată Sfântului Sinod să fie propus și ÎPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei și Harghitei, ale cărui fapte vrednice s-au făcut cunoscute în toată țara. Avem convingerea că prin acceptarea acestei propuneri Sfântul Sinod al BOR va aduce mult bine Bisericii Banatului care are nevoie mai mult ca oricând de Păstorul cel bun ce îi pasă de oile sale”, scrie în documentul semnat de peste 100 de credincioși.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*