Ultimele stiri

APEL UMANITAR DE URGENȚĂ! Filiala Timiș a Crucii Roșii strânge donații pentru sinistrații din Serbia și Bosnia-Herțegovina

Cele mai grave inundații din acest secol continuă să provoace pagube incomensurabile în Balcani. Deși apa s-a retras în anumite regiuni, inundațiile continuă să provoace adevărate dezastre pe arii extinse ale Serbiei și Bosniei-Herțegovinei. Crucea Roșie Română lansează un apel umanitar de urgență pentru a veni în sprijinul celor afectați. Toți timișenii care doresc să ajute o pot face prin intermediul filialei Timiș a Crucii Roșii.

Crucea Roșie, filiala Timiș, și-a propus să aline din tristețea cât mai multor persoane lovite de viitură. Astfel, marți, 20 mai, va pleca primul transport umanitar către Belgrad. Toți cei care vor să doneze o pot face la sediul Crucii Roșii Timiș de pe str. Eneas nr 14/a, în intervalul orar 09.00-16.00.

Se strâng în principal materiale de lenjerie intimă, alimente greu perisabile (faina, zahar, ulei, conserve), dar și articole de îmbrăcăminte. Singurul amendament este că acestea trebuie să fie noi (cu eticheta), altfel nu vor putea fi scoase pe la vamă. Toți agenții comerciali care au posibilitatea de a dona astfel de produse sunt așteptați la Sediul Crucii Roșii Timiș, până mâine la ora 16.00. Nu fac excepție nici persoanele fizice, sau instituțiile care au această posibilitate.

Toate persoanele juridice și fizice care doresc să ajute pot dona și prin SMS. Începand de azi, Crucea Roșie Română oferă posibilitatea de a sprijini Apelul umanitar pentru Balcani, prin contribuții la numarul scurt de sms 8829, unde se pot face donații de 2 euro/sms în toate cele trei linii de telefonie mobilă, Cosmote, Orange si Vodafone. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În retelele Cosmote și Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplatite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

De asemenea, se pot face donații online direct pe site-ul oficial al Crucii Roșii Române www.crucearosie.ro sau direct în contul ”Inundații Balcani” deschis de Crucea Roșie Română: RO48BRDE410SV17672254100

Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru completarea necesarului de alimente, apă, pături și produse de igienă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*