Ultimele stiri

Apple a lansat serviciul Apple Music si transforma Swift în limbaj de programare open-source – VIDEO

Apple a lansat la evenimentul anual Worldwide Developers Conference serviciul Apple Music si a anuntat ca pâna la sfârsitul anului va transforma limbajul de programare Swift, destinat aplicatiilor pentru sistemul de operare iOS al dispozitelor iPhone, iPad si iPod, într-un program open-source.

Lansarea Apple Music reprezinta o concurenta serioasa pentru alte servicii de streaming, precum Spotify and Pandora, dar si postul de radio prin satelit Sirius XM si retele de socializare ca Tumbl ar putea sa se simta sub presiune, relateaza Bloomberg.
Noul serviciu al Apple în domeniul muzicii combina serviciile de streaming din biblioteca iTunes, la fel ca Rdio sau Spotify, cu crearea de liste muzicale personalizate si serviciile oferite de radioul online gratuit Pandora. Totodata, Apple a lansat si propriul post global de radio, condus de DJ Zane Lowe.

În privinta serviciului de streaming, startup-uri precum Spotify ar trebui sa fie foarte îngrijorate de capacitatea Apple de a ajunge rapid la o larga audienta, noteaza Bloomberg. Apple a precizat ca serviciul de streaming va avea peste 30 de milioane cde cântece.
O persoana apropiata situatiei a declarat ca Apple se afla înca în negocieri pentru drepturile de difuzare, având deja drepturi pentru Taylor Swift, dar nu si pentru The Beatles, de exemplu.
Daca Apple va reusi sa recreeze întregul catalog iTunes pentru serviciul de streaming, atunci ar putea sa schimbe felul în care utilizatorii obisnuiesc sa obtina serviciile de divertisment.
Apple a introdus si o functie suplimentara, numita Connect, care faciliteaza comunicarea dintre artisti si fani, concurând astfel cu Tumblr, Twitter si SoundCloud.
Compania a mai anuntat la conferinta pentru dezvoltatori din acest an ca vrea sa transforme Swift în limbaj open-source, ceea ce va permite ca acesta sa poata fi folosit pentru orice fel de sistem de operare.
Swift a fost introdus la conferinta Apple de anul trecut si a înregistrat un succes fara precedent, datorat în mare parte faptului ca programatorii vor sa scrie aplicatii pentru iPhone-uri.
„Credem ca Swift va fi viitorul limbaj major de programare”, a declarat Craig Federighi, vicepresedinte al Apple pentru inginerie software.
Asta înseamna ca dezvoltatorii vor putea sa foloseasca Swift pentru dispozitive fabricate de alte companii, pentru a scrie programe care functioneaza pe platforme concurente cu produsele Apple.
Impactul informatiei va fi probabil imediat. Pentru dezvoltatorii reticenti sa foloseasca Swift, pentru ca nu era limbaj open-source, acest obstacol a fost eliminat, a declarat Stephen O’Grady, co-fondator al firmei de analiza Red

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*