Ultimele stiri

Apple, acorduri secrete în Irlanda. Compania ar putea fi obligată să returneze ajutoare de stat ilegale de miliarde de euro

Apple ar putea fi nevoită să returneze miliarde de euro dacă se demonstează că a primit ajutoare de stat ilegale din partea Irlandei. Potrivit surselor Financial Times, concluziile preliminare ale anchetei făcute de Comisia Europeană arată că Apple şi autorităţile irlandeze au încheiat mai multe acorduri secrete care i-au permis gigantului să plătească taxe mai mici de 2%.

Anchetatorii cercetează două acorduri fiscale din 1991 şi 2007 care ar putea fi catalogate drept ajutoare de stat ilegale, informează Digi24.ro.

Giganţi precum Apple, Google sau Amazon sunt suspectaţi că ar apela la artificii contabile care le permit să plătească taxe infime în ţări precum Irlanda, care oricum impune pentru corporaţii o povară fiscală de două ori mai mică decât media UE.

Potrivit aceleași surse, autoritatile irlandeze susţin că Apple nu a beneficiat de tratament special şi a fost taxată după cum prevede legea. Însă decizia finală a Comisiei Europene urmează să vină în cel puţin o lună.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*