Ultimele stiri

Aproape 20 de primari din Timiș, în pericol de a-și pierde funcțiile. Care este motivul

Pericol de a-și pierde mandatele pentru 19 primari din Timiș! Totul după ce liderii PNL de la București au abordat la consultările cu președintele Klaus Iohannis problema Ordonanței 55, exprimându-și dorința ca aleșii locali care și-au părăsit partidele să-și piardă funcțiile.

În cazul în care propunerea se va legifera, nu mai puin de 19 primari din Timiș și-ar putea pierde mandatele. Vorbim despre Petru Carebia din Coșteiu, Ionel Timotei Ursu din Ghizela, Mircea Grec din Grec, Luchian Savu din Șandra, Dragoş Buicu din Vâlcani, Bartha Francisc din Masloc, Ioan Bohancanu din Beba Veche, Teodor Pavel din Recaș, Cornel Dumitraş din Periam, Ilie Todaşcă din Săcălaz, Ioan Lăzărescu din Bara, Stoian Vasiu din Tomnatic, Ionel Curuţi din Mănăștiur, Cristian Constantin Stoi din Boldur, Cristian Cătană din Criciova, Liviu Muntean din Nădrag, Gabriel Koller din Șacoșul Turcesc, Simona Magdin din Secaș, dar și de Viorel Popvici din Sânpetru Mare.

Vă reamintim că ordonanța lui Liviu Dragnea a fost declarată neconstituțională de către CCR, iar Parlamentul trebuie acum să dea acum o lege de respingere.  Grupul PSD admite că ordonanța ce permitea mirația aleșilor locali a fost o greșală, dar consideră că primarii și consilierii traseiști nu trebuie să-și piardă mandatele.  Totuși, liderii PNL nu se lasă și fac tot posibilul ca trădătorii să fie pedepsiți.

Comparativ cu Timișul unde dintr-un total de 97 de primari, 19 au migrat, la nivel național, 552 de aleși dintr-un total de 3.180 au plecat la alte partide.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*