Ultimele stiri

Aproape 200 de vitezomani sancţionaţi în 24 de ore

Poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând în 24 de ore 325 de sancţiuni contravenţionale, 185 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute în vederea suspendării 20 de permise de conducere.

La data de 04 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în scopul prevenirii accidentelor rutiere şi impunerii respectării regulilor de circulaţie tuturor participanţilor la trafic.

Acţiunile au vizat, în special, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind viteza de deplasare şi regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.

Astfel, amplasate în sistem cascadă, au fost utilizate toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţiştii au întocmit 6 dosare penale şi au aplicat 325 de sancţiuni contravenţionale, 185 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 65 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 20 de permise de conducere, 5 dintre acestea fiind pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h şi alte 4 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire.
O femeie de 60 de ani, din Timişoara a fost depistată în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6, în localitatea Şuştra, rulând cu o viteză de 110 km/h pe un sector de drum cu limita de 50 km/h.

Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 877,5 lei şi au procedat la reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Activităţile derulate de poliţişti au ca scop salvarea de vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Poliţiştii recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

Centura de siguranţă, acest accesoriu pe care, din păcate, mulţi conducători auto “uită” să îl folosească, constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*