Ultimele stiri

Aproape 300 de vitezomani sancţionaţi, în weekend

rutiera

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 300 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 127 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 52 de permise de conducere.

În perioada 19– 21 februarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 14 dosare penale şi au aplicat 285 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 127 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 36 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 52 de permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificația luminii de culoare roșie a semaforului electric și conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 15.40, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au depistat un bărbat de 33 de ani în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Giroc, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 20 spre 21 februarie, în jurul orei 03.30, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au depistat un tânăr de 23 de ani în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Timișoara, având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 21 spre 22 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Timiș au depistat un tânăr de 27 de ani în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Timișoara, având o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, șoferii au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele acestora fiind întocmite dosare penale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*