Ultimele stiri

Aproape 6000 de amenzi în Timiș, în cadrul acțiunii “Blocada”. Pentru ce au fost cele mai multe sancțiuni

În luna august Poliţia Română a organizat acţiunea “Blocada” la frontierele de vest şi sud ale României. Ca urmare a măsurilor întreprinse, poliţiştii timişeni au constatat peste 200 de infracţiuni şi au aplicat aproape 6000 de contravenţii în valoare de peste 1.300.000 de lei.

Datorită intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, în perioada 5-31 august s-a desfăşurat acţiunea “Blocada”, la frontierele de vest şi sud ale României.

Ca urmare a măsurilor întreprinse, poliţiştii timişeni au constatat 272 de infracţiuni, 226  dintre acestea fiind în flagrant delict, 15 persoane bănuite de comiterea acestora fiind reţinute pentru 24 de ore şi 6 arestate preventiv. Totodată, oamenii legii au depistat 9 persoane urmărite în temeiul legii.

În cadrul acțiunii, au fost instituite 698 de filtre rutiere de către echipele mixte şi verificate în bazele de date peste 2700  de autovehicule. Poliţiştii au aplicat 5973 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.300.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, activităţi de comerţ ilicit şi încălcarea normelor rutiere. 4810 dintre acestea au fost aplicate pentru abateri comise la regimul rutier, 1920 fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute în vederea suspendării 226 de permise de conducere şi retrase 143 de certificate de înmatriculare.

O atenţie deosebită a fost acordată şi magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară, precum şi aeroporturilor internaţionale.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*