Ultimele stiri

Aproape 700 de absolvenți de Medicină au susținut astăzi examenul de Rezidențiat, la Timișoara. Pe câte locuri se bat

examen rezidentiat

Tinerii care își doresc să devină medici și au terminat facultățile de Medicină, Farmacie sau Medicină Dentară au susținut, astăzi, examenul de Rezidențiat. Concursul s-a desfășurat, în această dimineață, în șase centre universitare din țară, printre care și Timișoara.

Astfel, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara au susținut, astăzi, cel mai important examen din cariera lor 653 de candidați, care s-au bătut pe 410 locuri.

Cei mai mulți s-au înscris la specializarea Medicină, și anume 478, care au concurat pe 330 de locuri, la Medicină Dentară, cei 150 de înscriși se bat pe 55 de locuri, iar la Farmacie, cei 25 de candidați au concurat pe șase locuri.

Potrivit ordinului Ministrului Sănătăţii privind organizarea concursului, specialităţile deficitare pentru care se organizează rezidenţiat pe post în spitale clinice cu secţii clinice universitare, institute sau centre medicale clinice sunt anestezie şi terapie intensivă, chirurgie cardiovasculară, epidemiologie, farmacie clinică, hematologie, medicină de laborator, medicină de urgenţă, neonatologie, oncologie medicală, psihiatrie, psihiatrie pediatrică, radioterapie, radiologie şi imagistică medicală.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*