Ultimele stiri

Aproape o mie de oameni, operați pe inimă în acest an la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara

marian gaspar

Sute de vieți salvate în acest an la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Medicii de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară au operat, în 2014, 800 de inimi și au realizat încă aproximativ 300 de operații vasculare.

Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul institutului, consideră că 2014 a reprezentant un an „destul de bun pentru bolile de inimă din Banat”. Potrivit medicului, Clinica de Chirurgie Cardiovasculară are 50 de paturi, două săli de operație și șapte locuri îm Terapie Intensivă.

„Am avut materiale din Programele Naționale de Chirurgie Cardiacă: valve cardiace mecanice și biologice, proteze vasculare, fire de sutură, medicamente, antibiotice și alte materiale specifice, fără să mai cumpere pacienții de la farmacie în mod privat”, spune medicul Marian Gașpar.

La Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara vin pacienți din toată țara, patologia cardiacă fiind pe primul loc ca morbiditate și mortalitate în România, dar și în alte țări din lume.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*