Ultimele stiri

Aproximativ 2000 de sancțiuni și peste 180 de premise de conducere reținute

Aproximativ 2000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor indisciplinaţi. De asemenea, 184 de peresoane au rămas fără permis de conducere. Totul în ultimele patru zile, când poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost vizați atât șoferii, cât și pietonii.

În perioada 10-13 martie poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Au fost aplicate 1949 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 386 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 845 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Totodată, au fost sancţionaţi 142 de pietoni care nu au respectat regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost reţinute în vederea suspendării 188 de permise de conducere, 123 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Totodată, au fost reţinute şi permisele de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau au depăşit limitele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Au fost retrase 33 de certificate de înmatriculare.

În zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*