Ultimele stiri

Aproximativ 600 de locuri de parcare vor fi amenajate în Timişoara. În ce zone se vor face noile parcări

Mai multe zone din Timişoara vor beneficia de locuri noi de parcare, a declarat marţi viceprimarul Dan Diaconu. Primăria oraşului de pe Bega doreşte să amplaseze nu mai puţin 606 spaţii de staţionare a automobilelor.

„Necesitatea locurilor de parcare suplimentare în Timişoara este una stringentă, în special în zonele de locuinţe. Primăria Municipiului Timişoara continuă eforturile de a amenaja locuri de parcare în cvartalurile de blocuri , cu deosebire în zonele în care aceste elemente sunt necesare. În conformitate cu regulamentul Timpark, Societatea Drumuri Municipale are obligaţia ca, din banii încasaţi din acest sistem, să amenajeze locuri noi de parcare”, a afirmat viceprimarul Dan Diaconu.

Viceprimarul a anunţat că suma necesară pentru aceste lucrări este de 900.000 de lei. Acesta a mai spus şi că în unele zone parcările se vor face în locuri în care ar fi trebuit să fie spaţii verzi, pentru că în loc să fie frumos amenajate acestea nu aducea decât „noroi şi praf”.

Astfel, zonele în care vor fi amenajate parcări sunt:

–        Zona Steaua – 271 de locuri noi de parcare

–        Str. Soarelui – 40 de locuri noi de parcare

–        Str. Luceafărul – 73 de locuri noi de parcare

–        Str. Hebe – 24 de locuri noi de parcare

–        Zona Str. Lugojului – 64 locuri noi de parcare

–        Intrarea Peru – 54 locuri noi de parcare

De asemenea, se vor mai amenaja alte 80 de locuri de parcare pe strada Bucureşti. Acestea însă vor fi finanţate din fondurile Primăriei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*