Ultimele stiri

Arad: Senatorul Igaş susţine că MAI blochează deschiderea unui nou punct de frontieră în judeţ

Senatorul de Arad, Traian Igaş, susține că Ministerul Afacerilor Interne blochează inexplicabil deschiderea noului punct de trecere a frontierei Variaşu Mic – Dombegyhaza, spre Ungaria.

Senatorul a spus că totul este pregătit pentru deschiderea noului PTF, ministerul de interne de la Budapesta dându-şi acordul în acest sens, la fel ca şi Consiliul Judeţean Arad, care s-a angajat şi să amplaseze acolo o gheretă pentru autorităţile de frontieră. În plus, de ambele părţi ale liniei de demarcaţie a liniei de frontieră, infrastructura rutieră a fost reabilitată, putându-se asigura derularea traficului de frontieră.

În ciuda acestui fapt, Igaș susține că nu se primește niciun răspuns de la Ministerul de Interne român. “Ministrului ungar de Interne, Sandor Pinter, a adresat în luna septembrie 2013, o scrisoare ministrului român de interne de atunci, Radu Stroe, însă la Budapesta nu a ajuns niciun răspuns”, a spus senatorul PDL, potrivit Agerpres.

Parlamentarul arădean vede acest punct de frontieră ca pe o soluție în dezvoltarea economică a acelei zone din județul Arad, care este grav afectată de săracie, șomajul fiind de circa 40%.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*