Ultimele stiri

Arde războiul prețurilor sediilor PSD și PNL! Atac dur al primarului Robu asupra liderilor PSD. UPDATE: Cum a „uitat” Robu să precizeze că vorbește în bani vechi

După ce liderii PSD au acuzat PNL-ul că a cumpărat sedilul din Piața Unirii la preț de nimic, Robu le dă replica. Sediul ar fi fost cumărat în baza unei ordonanțe care le permitea partidelor să cumpere la prețuri mult mai mici clădiri în care să își desfășoare activitatea. Astfel, PNL-ul ar fi plătit la vremea respectivă, în anul 2006, doar  551.244 lei + TVA pe spațiu.

“Se tot vorbește despre cum a cumpărat PNL sediul acesta, când eu nici măcar nu eram în politică. În primul rând în 2006 când s-a emis HCL 218 privind vânzarea către PNL a acestui sediu era o anumită legislație pe care CL a respectat-o. Dar se vehiculează cu nerușinare cu totul și cu totul alte sume”, explică Robu.

Mai mult decât atât, edilul-șef al Timișoarei îi acuză pe PSD-iști că ei sunt cei care fac nelegiuiri în ceea ce privește prețul de cumpărare al sediului. Astfel, acesta susține că social-democrații doresc să plătească pe sediul respectiv mult mai puțin decât acesta valorează.

„Primarul Robu nu-și permite să dea o clădire care valorează 700.000 de euro cu 100.000 de euro. Eu chiar țin la bunul public”, a mai spus primarul.

Mai mult decât atât, primarul îi acuză pe liderii PSD că și-au făcut averi în condiții suspecte.

“Vreau să le spun liderilor PSD că s-a terminat cu ignorarea de către noi a fărădelegilor comise de ei. Dacă până acum am fost concentrat exclusiv să duc înainte proiectele Timișoarei, acum când am depășit punctele critice pentru majoritatea proiectelor îmi pot permite să arăt cetățenilor să arăt cine sunt ei. (…) Eu sunt unul dintre oamenii care de tânăr am acces la funcții înainte, am fost cel mai tânăr prorector din țară, am devenit cel mai tânăr rector din țară și având și activitate de cercetare am câștigat mult. Deși după toate declarațiile mele de avere se vede că nu am căștigat puțin, eu nu am strâns averi ca acesti indivizi care fac pe moraliștii. Eu ocup o poziție modestă în clasa de mijloc. Ei fără să muncească nu stiu cum au putut să ajungă la averile pe care le au”, a mai spus Robu.

UPDATE:

Se pare că Robu a uitat că vorbește în bani vechi atunci când a declarat care a fost prețul pe care PNL-ul l-a plătit pe clădirea din Piața Unirii. Astfel, acei  551.244 lei + TVA ar însemna, în banii de astăzi, doar 55 de lei și 12 bani. În ceea ce privește informația, cel ce i-a împrospătat memoria primarului a fost deputatul Sorin Grindeanu, în conferința de presă a PSD de vineri după-amiză.

„Am în faţă hotărârea de consiliu 218, din 3 mai 2006 – aprobarea vânzării către PNL a sediului de partid. Suprafaţă utilă – 408,58 metri pătraţi, cu destinaţia de sediu de partid, la valoarea de 551.224 lei vechi. Asta înseamnă că PNL şi-a luat sediul cu 12-13 euro. Eu vin cu hârtii. 55 de lei noi – 551.224 lei vechi. Asta în euro înseamnă până în 15 euro. Eu cred că e clarificat”, spune deputatul PSD Sorin Grindeanu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*