Ultimele stiri

Ardei (gogoşari) în oţet

gogosari cu otet

Ingrediente

4 kg (ardei graşi) gogoșari
3 l apă
1 l oțet din vin alb
zahăr după gust
foi de dafin
10-12 căței de usturoi
boabe de piper
sare grunjoasă fără iod, după gust

Mod de preparare

Speli borcanele și le pui la sterilizat. Le lași să se răcească.

Speli gogoșarii, le îndepărtezi cotoarele și semințele și îi tai în patru. Pui într-o oală pe foc apa, oțetul, sarea, zahărul, boabele de piper și frunzele de defin. După ce a dat câteva clocote pui bucățile de gogoșari, îi ții 10 secunde și-i scoți cu o spumieră.

Cureți usturoiul și-l tai bucăți. Pui în fiecare borcan câteva bucăți de usturoi, așezi gogoșarii, mai pui câteva bucăți de usturoi iar deasupra torni amestecul de apă și oțet. Așteaptă 10 minute și unde mai este nevoie mai adaugă zeamă, astfel încât gogoșarii să fie acoperiți de lichid. Înfiletezi capacele și lași borcanele să se răcească înainte să le pui în cămară, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*