Ultimele stiri

Arme, alcool şi căprioare. Cum s-a terminat o partidă de vânătoare pentru un timişean

arma

Beaţi, cu arme în maşină şi cu o căprioară vânată în portbagaj. Aşa se întorceau de la o partidă de vânătoare ilegală doi bărbaţi de 46 de ani. Mare le-a fost mirarea poliţiştilor din Gătaia când au oprit pentru un control maşina celor doi bărbaţi. Pe lângă faptul că au împuşcat animalul fără a respecta prevederile legale, autoturismul în care se aflau era neînmatriculat pentru circulaţia pe drumurile publice, iar şoferul băuse câteva pahare bune de alcool înainte de a se urca la volan.

Cei doi au fost opriţi pentru un banal control de rutină în cursul zilei de ieri, pe raza localităţii timişene Butin. Întrucât şoferul emana vapori de alcool, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date, poliţiştii au constatat că autoturismul condus de acesta nu este înmatriculat în vederea circulaţiei pe drumurile publice.

Colac peste pupăză, la controlul autovehiculului, au fost găsite două arme de vânătoare, deţinute legal de un bărbat din Braşov, pasagerul autovehiculului, şi 34 de cartuşe. În plus a fost descoperit şi vânatul prins ilegal de cei doi.

În urma descoperirii, oamenii legii au indisponibilizat autovehiculului şi au ridicat armele şi cartuşele în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare fără autorizaţie legală, transportul vânatului dobândit în urma unei vânători ilegale fără respectarea prevederilor legale, punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi bărbaţi.

DSC07109 DSC07118 DSC07153 DSC07180 DSC07185

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*