Ultimele stiri

„Aruncă-ți telefonul!”, competiția inedită care s-ar putea organiza la Timișoara. Votează și tu acest proiect

asociatia ecostuff

Asociația EcoStuff România, care a realizat podul din pet-uri peste Bega, vrea să inițieze un nou proiect inedit, dar pentru asta are nevoie de votul oamenilor. Proiectul se numește „Aruncă-ți telefonul!” și reprezintă o competiție sportivă neconvențională de colectare a telefoanelor mobile vechi sau stricate. Asociația își propune să strângă, în total, cel puțin 1.000 de telefoane mobile vechi, iar în luna mai a anului viitor să organizeze o competiție în cadrul căreia participanții sunt provocați să arunce cu telefonul într-un mod cât mai creativ.

Astfel, organizatorii își propun să promoveze colectarea și reciclarea deficitară a DEEE-urilor (Deșeuri Echipamente Electrice și Electronice) reprezentate de telefoanele mobile. „Foarte puțini știu că telefoanele mobile și încărcătoarele acestora intră tot în categoria DEEE-urilor. Conform Money.ro, românii își schimbă telefonul mobil o dată la 18 luni, generând astfel un număr mare de telefoane uzate, care dacă sunt reciclate corespunzător, devin o sursă importantă de materii prime, iar dacă nu, plasticul și metalele din componența telefoanelor mobile se deteriorează odată cu trecerea anilor și devin periculoase atât pentru populație cât şi pentru mediu”, transmit reprezentații Asociației EcoStuff România.

Asociația din Timișoara s-a înscris cu proiectul „Aruncă-ți telefonul!” în cadrul unei campanii inedite inițiate de o companie de telefonie din România, iar pentru a putea să-l pună în practică, are nevoie de cât mai multe voturi. Mai multe informații despre cum puteți vota găsiți AICI!

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*