Ultimele stiri

Asociația Civică Banat constată că a crescut numărul abuzurilor împotriva copiilor în școlile timișorene

Asociatia Civică Banat trage un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de abuzuri din școlile din Timișoara. Asta după ce ieri a fost făcut public cazul unei profesoare de religie de la Școala Gimnazială Nr. 19 “Avram Iancu”, care le-a spus elevilor de zece ani că femeile care fac avort sunt criminale și “vor arde în focurile iadului”.

Reprezentanții asociației consideră că acest caz este “revoltător”, iar dascălul a făcut abuzuri “îndreptate împotriva siguranței fizice și psihice ale copiilor”.

Mai mult, Asociația Civică Banat atrage atenția că acesta nu este singurul incident petrecut la Timișoara. La Școala Gimnazială Nr. 13, un profesor de educație civică îi îndeamnă pe copii să-l urască pe președintele Traian Băsescu, adică face propagandă politică. De asemenea, în campania electorală din 2012, unii candidați pentru parlamentare îndemnau elevii cu vârstă peste 18 ani ai Liceului Tehnic “Azur” să voteze alianța politică din care făceau parte.

“Toate aceste cazuri arată lipsa de respect faţă de libertăţile şi drepturile elevilor. Ele sunt încălcări flagrante ale legii, ignorarea conştientă a opţiunilor exprimate de către părinii şi reprezintă  abuzuri exercitate de unii profesori şi factori politici asupra elevilor”, transmit reprezentanții asociației. Aceștia solicită Inspectoratului Școlar Timiș să ia măsuri față de cei care au încălcat legea, iar directorii școlilor să ia măsuri de urgență pentru sancționarea profesorilor care abuzează de rolul pentru care sunt plătiți din bani publici.

“Modelarea conştiinţei elevilor credem că nu trebuie să presupună înregimentări doctrinare religioase şi politice, ci formarea unor caractere libere şi a unei generaţii deschise către nou şi inovaţie, care traieşte în secolul XXI, nu în vremea inchiziţiei feudale”, mai transmite Asociația Civică Banat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*