Ultimele stiri

Asociația OncoHelp are cel mai performant mamograf digital din Timișoara

asociatia oncohelp

La un an de la demararea Campaniei Help25, unul dintre obiectivele propuse la lansare a fost atins! Datorită sprijinului şi donaţiilor oferite de comunitate şi de sponsori, s-a reuşit achiziţionarea unui mamograf digital de ultimă generație, care este singurul de acest gen din capitala Banatului.

Din fondurile strânse în primul an de campanie, a fost plătit jumătate din preţul mamografului, diferenţa de bani urmând să fie achitată pe parcursul anului 2015, în rate, transmit reprezentanții Asociației OncoHelp din Timișoara, inițiatorii Campaniei Help25. Noul mamograf a fost deja amplasat într-un spaţiu special amenajat al Asociaţiei OncoHelp, urmând ca medicii specialişti din cadrul centrului medical să înceapă să realizeze începand de anul viitor primele investigații de specialitate.

Tot de atunci va fi demarat şi programul de depistare precoce a cancerului la sân, care presupune, printre altele, oferirea a 5.000 de mamografii gratuite pentru femeile cu venituri reduse din Regiunea de Vest şi sesiuni de consiliere şi educaţie medicală pentru femeile din companiile partenere şi din zonele rurale.

Campania „Help25” a demarat în 1 octombrie 2013 şi este destinată conştientizării şi informării cu privire la cancerul la sân, având ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la această boală, precum şi strângerea de fonduri necesare achiziţionării unui mamograf pentru Asociaţia OncoHelp.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*