Ultimele stiri

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 implică cetățenii în fiecare pas făcut pentru candidatura orașului

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană  2012 implică timişorenii în fiecare pas făcut pentru candidatura oraşului. “Candidatura oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii este un proces care vizează în primul rând comunitatea locală şi cetăţenii. “De aceea am început sesiunea de consultări a tuturor grupurilor implicate în acest program”, spune Simona Neumann, Director Executiv al Asociaţiei Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021.

Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021 pregăteşte în continuare ateliere de lucru şi consultări cu cetăţenii, sectoarele sociale şi economice, va aplica chestionare în Parcul Rozelor, la Ziua Europei, şi le vom aplica din nou în cartierele din Timişoara. “Ne îndreptăm atenţia şi către copii, cei care vor fi adolescenţii anului 2021, participând la evenimente dedicate lor, cum ar fi cel de sâmbătă, 23 mai, organizat de Librăria Cartea de Nisip, Ziua Literaturii Europene pentru Copii, dar şi la Acces Art, festival care anul acesta se află la a opta ediţie şi care se va desfăşura între 5 şi 7 iunie”, mai declară Simona Neumann.

Campania de consultare a comunităţii a fost lansată în primăvara aceasta, prin organizarea unei noi serii de workshopuri, aplicarea de chestionare şi consultarea directă a cetăţenilor pe platformele online ale asociaţiei. Au fost organizate până acum șapte ateliere de lucru la care au participat specialişti din domeniul industriilor culturale şi creative, reprezentanţi ai organizaţiilor active în grupurile de accesibilitate, studenţi şi elevi şi reprezentanţi ai sectorului social.

În săptămânile care urmează vor fi organizate, în continuare, ateliere de lucru cu artişti, ONG-uri, reprezentanţi ai sectorului economic şi, în paralel, voluntarii Timişoara 2021 vor aplica chestionare în cartierele oraşului. În ceea ce priveşte consultarea cetăţenilor pe platformele online ale Asociaţiei, pe site se va lansa sesiunea de votare privind culoarea şi acronimul candidaturii, care va fi activă până în 15 iunie.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*