Ultimele stiri

Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, acuzată că PLAGIAZĂ strategia de promovare a Clujului

Acuzaţii grave la adresa reprezentanţilor Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, făcute de către ziariştii de la România Liberă. Aceştia spun că timişorenii copiază la indigo strategia de promovare a Clujulului pentru acest titlu, iar în acest sens vin şi cu dovezi.

„În 13-15 noiembrie 2012, Clujul a orga­nizat o dezbatere pe tema ”Capitale Culturale Europene 2020+. Etapele călătoriei”, la care a invi­tat o serie de experţi străini, care să împărtăşească echipei din Cluj din experienţa acumulată de alte oraşe care au deţinut acest statut. În data de 22 noiembrie 2013, deci la un an distanţă, Timişoara a organizat dezbaterea ”Împărtăşind experienţele Capitalelor Culturale Europene”, Suprinzător, sau poate nu, echipa din Timişoara a invitat experţi străini ca să comunice experienţele unor comunităţi care au avut statutul de capitală culturală europeană”, scrie România Liberă.

Mai mult, în analiza realizată se arată că pe 29 iulie 2013, la Cluj s-a lansat un proiect de comunicare comunitară prin artă, sub genericul „Cultura transformă oraşul”. În 15 ianuarie 2014, şi echipa din Timişoara a lansat o campanie asemănătoare cu titlul „Cultura uneşte comunitatea”. Ziariştii de la România Liberă spun că şi ideea realizării unui studiu sociologic al impactului candidaturii Timişoarei la titlul de capitală culturală europeană asupra locuitorilor este copiat tot după un alt studiu realizat la Cluj.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*