Ultimele stiri

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană răspunde acuzațiilor de PLAGIAT a strategiei de promovare a Clujului: “O tentativă grosolană de dezinformare publică”

Articolul apărut în România Liberă privind presupusul “plagiat” al Timișoarei în programul Capitale Culturale Europene reprezintă o tentativă grosolană de dezinformare publică, anunță printr-un comunicat de presă Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană ( ATCCE). Reprezentanții organizației resping acuzația de plagiat și consideră că cei care au realizat materialul s-au bazat pe o documentare superficială.

ATCCE susține că programul Capitale Culturale Europene presupune proceduri standard de pregătire a candidaturii pentru acest titlu, și tocmai de aceea strategia de promovare a Clujului este aproape identică cu cea a orașului de pe Bega.

“Timișoara a fost primul oraș din România care a început să parcurgă etape standard din pregătirea candidaturii. Astfel, programul Capitale Culturale Europene a devenit de interes pentru administrația și societatea civilă locală, încă din 2010. În ceea ce privește etapele standard din programul Capitale Culturale Europene, acestea vor fi parcurse, integral sau doar parțial în funcție de decizia fiecăruia, și de celelalte orașe din țară în funcție de calendarul și resursele proprii. Ceea ce va diferi în fiecare caz va fi specificul orașelor respective, conceptul candidaturii, programul artistic, cu alte cuvinte, conținutul”, transmite ATCCE.

Simona Neumann, directorul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, mai consideră că riscurile programului vin din interiorul țării. “În situații de rea voință, această competiție poate genera false judecăți, dezbinare la nivel național, tocmai într-o perioadă în care sunt puse în discuție avantajele și dezavantajele procesului regionalizării. Înainte de orice, suntem cetățeni ai României, iar România va avea o Capitală Culturală Europeană în 2021, adică o carte de vizită pentru Europa și întreaga lume, de aceea e util să rămânem lucizi și angajați într-o competiție corectă”, a concluzionat Simona Neumann.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*