Ultimele stiri

Astăzi are loc ultima sedință a Consiliului Suprem de apărare a Țării convocată de președintele Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a convocat pentru marţi, 25 noiembrie, ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din mandatul său.

Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu vor sta mâine pentru ultima oară la aceeaşi masă a CSAT. Întâlnirea Consiliului Suprem de Apărarea Ţării este una ordinară, urmând calendarul convocării trimestriale a miniştrilor cu atribuţii legate de securitatea naţională şi a şefilor serviciilor de informaţii.

În urmă cu o lună, Victor Ponta anunţa înaintea Administraţiei Prezidenţiale întrunirea CSAT pentru „sfârşitul lunii noiembrie”, sugerând că tematica este legată de pregătirile pentru un comandament regional NATO pe teritoriul României.

Ponta a menţionat atunci discuţii preliminar pe temele ce urmau să fie abordate în CSAT cu vicepreşedintele american Joe Biden şi cu noul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, dând de înţeles că va lua parte ca şedinţă ca „preşedinte legitim”.

UPDATE: Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului, transmisă în cursul acestei seri de Administraţia Prezidenţială, se află participarea Armatei României la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, în anul 2015, Raportul privind măsurile adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni internaţionale şi orientările strategice ale României în planul dezvoltării infrastructurii energetice, în contextul evoluţiilor europene în domeniu.

CSAT va stabili de asemenea, Planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2015 şi propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii pentru anul viitor.

Ultima şedinţă a CSAT din mandatul preşeintelui Traian Băsescu va fi prezidată de acesta şi se va desfăşura în lipsa directorului SIE, post vacant până la instaolarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, la finele lunii decembrie.

 

 

 

Preluat de pe gandul.info

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*