Ultimele stiri

Astăzi s-au depus şi dosarele candidaţilor ALDE pentru Consiliul Local Timişoara şi pentru Consiliul Judeţean Timiş

Candidatul ALDE Timiş pentru Primăria Municipiului Timişoara, profesorul universitar Ilare BORDEAŞU, şi-a depus astăzi candidatura pentru funcția de primar al municipiului Timișoara, la alegerile locale din 5 iunie, avându-l alături pe fostul şef SIE Teodor MELEŞCANU, care este şi preşedinte interimar al filialei ALDE Timiş.
În cadrul unei conferinţe de presă, Teodor MELEŞCANU a prezentat candidatul ALDE pentru Timişoara şi a evidenţiat faptul că municipiul de pe Bega are nevoie de un primar cu calităţi de lider, un bun comunicator şi un bun strateg, capabil să propună şi să implementeze o viziune pe termen lung care să genereze progres.
“Imaginea Timişoarei la Bucureşti, dar şi în ţară, nu este una bună. În oraşul din care a pornit lupta împotriva unui sistem dictatorial se manifestă acum, la nivel administrativ, un comportament autoritar şi dictatorial. Este de necrezut că timişorenii acceptă acest lucru. Nu se mai văd proiecte majore pentru oraş, fiind promovate proiecte care se cunosc de ani de zile, acelea începute de fosta administraţie PNŢCD. Un primar trebuie să continue lucrurile bune, dar trebuie să şi facă proiectele pe care le-a promis. Filiala ALDE Timiş propune un candidat capabil de proiecte majore, o persoană care înţelege că valoarea unei idei este dată de construcţia ei prin contribuţiile celor mai buni specialişti. Domnul Ilare BORDEAŞU are capacitatea şi voinţa de a administra Timişoara, astfel încât oraşul să facă saltul spre un statut de reper euroregional, nu doar unul naţional”, a spus Teodor MELEŞCANU, preşedinte ALDE Timiş.

La rândul său, Ilare BORDEAŞU a precizat că are proiecte pentru câteva direcţii de dezvoltare a Timişoarei, astfel încât timişorenii să se poată bucura de bunăstare şi de un nivel de trai mai ridicat.
“Timişoara este caracterizată de stabilitate economică, eu cred însă că ar trebui să fie caracterizată şi de un nivel de salarizare mai ridicat şi competitiv. De aceea este foarte necesară o viziune de dezvoltare industrială şi multiculturală, adică valorificarea unor resurse care să devină atractive pentru un anumit tip de investitori şi care să genereze turism şi dezvoltare de servicii. De asemenea, cred că timişorenii au nevoie să se simtă egali în oraş, să beneficieze cu toţii de acelaşi regim de atenţie din partea administraţiei. Şi cei care locuiesc în cartiere merită să aibă condiţii de viaţă şi de timp liber precum cei din zonele centrale. Alte două mari nevoi ale oraşului despre care nu aud să se vorbească sunt legate de infrastructură. Este inadmisibil ca un primar de formaţie tehnică să nu propună soluţii pentru decongestionarea traficului şi pentru a rezolva problema parcărilor. Consider că este nedrept ca proprietarii de maşini să fie obligaţi la plata unor abonamente de parcare atâta timp cât nu li se asigură acest serviciu. TelPark trebuie desfinţat până când primăria va construi parcările de care oraşul are nevoie. Plăteşti pentru ceea ce primeşti, nu plăteşti pentru promisiuni neonorate”, a spus Ilare BORDEAŞU despre câteva dintre proiectele pe care le va detalia în campania electorală care urmează.

Astăzi s-au depus şi dosarele candidaţilor pentru Consiliul Local Timişoara şi pentru Consiliul Judeţean Timiş.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*