Ultimele stiri

Astăzi, Senatul dezbate legea privind reducerea CAS

Senat

Senatul se reuneşte, astăzi, în sesiune extraordinară, pentru a dezbate legea privind reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie, care a fost retrimisă pentru reexaminare de către preşedintele Traian Băsescu.

Conform unui comunicat de joi, Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară, luni, de la ora 16.00.

Conform prevederilor constituţionale, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, iar convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora, informează Mediafax.

Parlamentarii ACL împreună cu parlamentari de la alte formaţiuni politice au depus semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a Camerei Deputaţilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.

Potrivit aceleași surse, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ACL a strâns câte o treime din numărul necesar de semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare, arătând că alături de parlamentarii ACL au semnat în acest sens şi parlamentari aparţinând PPDD, PMP, minorităţilor naţionale şi independenţilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că „reducerea CAS nu face altceva decât să accelereze intrarea în criză prin accentuarea masivă a deficitului la fondul pe pensii” şi că, în mod egal, PSD, PNL şi PDL „îi mint pe români pentru a le lua voturile”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut vineri că „există toate premisele” ca legea privind reducerea CAS să fie readoptată fără modificări de Parlament, „cu o majoritate covârşitoare”, în sesiunea extraordinară.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*