Ultimele stiri

Atacurile din Franța: Ce spun politicienii din Timiș după masacrul de la Paris

Atacurile teroriste din Franța au afectat întreg mapamondul, iar autoritățile române încep să fie din ce în ce mai îngrijorate atât de soarta românilor din Franța, cât și de cea a celor din țară. Astfel, după întâlnirea Klaus Iohannis – Victor Ponta, unde s-a discutat pe tema acestui subiect delicat, urmează și o vizită a autorităților române la Paris. În comisia ce va pleca în Franța se află și senatorul de Timiș, liberalul Ben-Oni Ardelean.

„În acest context extrem de delicat, în urma unor consultări cu parteneri din UE, am decis să avem o întâlnire mai de urgență, începând de duminică, când voi fi la Paris pentru consultări și abordări urgente ce trebuie luate pe plan internațional. O astfel de discuție este imperativă”, a explicat senatorul Ben-Oni Ardelean.

La întâlnire vor participa parlamentari din mai multe țări care vor încerca să găsească soluții pentru combaterea terorismului. Senatorii români ce vor pleca la Paris ce vor întâlni și cu comunitatea românească de acolo pentru a identifica nevoile acestora. De asemenea, senatorul Ben-Oni Ardelean anunță că va avea loc și o consultare cu reprezentanții islamului pentru a găsi soluții comune la acest mesaj fundamentalist ce este tot mai resimțit în Europa de Vest.

“Este important să găsim soluții comune pentru că acest aspect la violenței poate să ia amploare mult mai mare”, a conchis senatorul.

Regretul și dezgustul față de evenimentele din Franța, comparate în presă cu evenimentele din 11 septembrie 2001, au fost exprimate și de primarul Nicolae Robu, dar și de europarlamentarul Cristian Bușoi.

„Aceste fanatisme nu au ce căuta în lume. Avem datoria să milităm să trăim în societăți în care libertatea este valoare supremă. Fiecare este liber să gândească, să vorbească și să acționeze așa cum vrea, dar cu o condiție – să nu atenteze la libertatea altora. În numele niciunui Dumnezeu, nimeni nu are dreptul să ucidă”, a spus primarul Timișoarei, Nicolae Robu

„Îmi exprim și eu profundul regret față de ce s-a întâmplat acolo, profunda compasiune și profundul dezgust față de acest act terorist foarte grav și față de modul prin care niște extremiști duc un război împotriva unor cetățeni nevinovați”, a continuat europarlamentarul Cristian Bușoi..

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*