Ultimele stiri

Atelier de design pentru studenți, la Casa Artelor

Casa Artelor

25 de studenți ai Facultății de Arte și Design Timișoara vor participa la un atelier de design în incinta Casei Artelor (str. A. Pacha nr. 8). Atelierul intitulat „Studii vizuale ale AND-ului urban. Un proiect de design socio-cultural” va fi coordonat de designerii Marc Andrews și Christian Degen. Cei doi dețin o agenție pentru comunicare vizuală în Amsterdam și susțin în mod regulat cursuri la diferite instituții de învățământ superior.

Prin atelierul desfășurat în Timișoara ei doresc să motiveze studenții să exploreze propriul oraș din perspective diferite și să caute povești interesante, contradicții, probleme, mituri și fenomene urbane. De asemenea se intenționează încurajarea studenților în vederea dezvoltării unei atitudini critice și deschise spre experiment.

Studenții vor trebui să identifice o temă cu semnificație socială pentru oraș, să o cerceteze, să identifice posibilele probleme și să ofere diferite soluții grafice. Ei vor putea regândi elementele grafice din oraș, precum panouri de afișaj, indicatoare, ghiduri turistice și panouri publicitare.

În data de 21 martie, la ora 18, la Casa Artelor va avea loc prezentarea lucrărilor rezultate în urma workshopului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*