Ultimele stiri

Atelier de Tradiții la o școală specială din Timișoara. Cum îi ajută olăritul pe copiii cu dizabilități fizice sau intelectuale

Sprijin pentru copiii cu deficiențe fizice sau intelectuale care învață la o școală specială din Timișoara. Cu ajutorul Clubului Lions Diamond, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „”P. P. Neveanu” din Timișoara au fost inaugurate un Centru de Ergoterapie și un Atelier de Tradiții, în care copiii fac terapie, ce îi ajută în creșterea stimei de sine, iar aceștia se simt utili.

Ergoterapia este o formă de terapie, care a început să fie practicată cu succes în ultimii ani, scopul ei este acela de a reda persoanelor în cauză  independenţa, dându-le posibilitatea să se adapteze la un deficit pe care îl au şi cu care trebuie să trăiască. De la caz la caz, cu ajutorul ergoterapiei, copiii  pot învăţa să se descurce singuri în viaţa de zi cu zi. Cabinetul de Ergoterapie  a fost dotat cu materiale specifice: mașini de cusut, brodat și surfilat, ustensile pentru mărgelit, împletituri din material textil, sfoară și sticlă, materiale pentru pictură, etc.

O altă componentă a proiectului, Atelierul de Tradiții, cu zona pentru  olărit,  vine în sprijinul copiilor și  constituie o terapie complementară. Modelajul şi olăritul, activităţii terapeutice progresive  care se desfăşoară folosind plastilina, ceara, lutul etc., la discul rotativ (olăritul) –  constituie preocupări extrem de utile  pentru extensia şi mobilitatea  degetelor, având rol de a contribui la stabilizarea articulaţiilor membrelor superioare.

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „P. P. Neveanu” învață peste 200 de copii cu dizabilități fizice sau intelectuale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*