Ultimele stiri

Atenție cum va plimbați câinii pe domeniul public! Sunteți pasibili de amendă

caine

Polițiștii locali au desfășurat în ultimele zile o amplă acțiune privind modul în care sunt respectate prevederile privind plimbarea pe domeniul public a câinilor, mai exact referitoare la obligativitatea posesorilor de astfel de animale de companie de a strânge resturile fiziologice în urma acestora, precum și referitoare la obligativitatea plimbării animalului de companie pe domeniul public cu lesă, iar a celor din categoria câinilor periculoși cu lesă și botniță.

Timișorenii au reclamat faptul că, o dată cu încălzirea vremii, se iese tot mai des cu copiii în parcuri, iar faptul că patrupedele își fac necesitățile în aceste zone de agrement, pe iarbă și chiar în locurile amenajate cu nisip pentru copii reprezintă nu numai o încălcare a legislației, ci și un pericol de îmbolnăvire pentru micuți.

De asemenea, în ceea ce privește lesa și botnița, există tendința posesorilor de câini ca, odată ajunși în parcuri, să le dea drumul liberi, existând de asemenea pericolul ca animalele să devină agresive.

În acest sens, au fost verificate zone precum Parcul Regina Maria (Poporului), Parcul Copiilor ”Ion Creangă”, Parcul Justiției, Civic, Botanic, zona Piața Sfântul Gheorghe și Ceasul floral, Dacia, Bucovina, Cugir și Silistra, precum și zonele apropiate magazinelor precum Kaufland, Billa, Profi.

În urma acestor verificări au fost aplicate un număr de 26 sancțiuni contravenționale, urmând ca pe viitor acest aspect să fie în continuare monitorizat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*