Ultimele stiri

ATENȚIE! Facturile la întreținere vin mai repede la Timișoara. Care este motivul

factura intretinere

Atenție, timișoreni! Din luna februarie a acestui an, facturile la întreținere vin mai repede. Și asta după ce FALT (Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara) a avut o discuție cu conducerea Colterm.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre faptul că facturile emise de Colterm ajung cu întârziere la asociații, iar acestea nu pot face la timp listele de cheltuieli și ajutoarele de încălzire și, ca atare, se întârzie foarte mult cu încasarea cheltuielilor și cu plata către furnizori. Acest lucru creează probleme atât pentru asociație, care ajunge să plătească penalități pentru plata cu întârziere, cât și pentru Colterm care, dacă nu încasează contravaloarea serviciilor furnizate la timp, nu poate face plățile la timp către furnizorii de combustibil plătind și ei la rândul lor penalități.

Prin urmare, facturile se vor distribui la asociații până la data de 10 ale lunii.

După ce reprezentanții FALT au transmis un comunicat de presă în care au informat populația cu privire la discuțiile avute cu cei de la Colterm, reprezentanții regiei de termoficare a Timișoarei au ținut să facă câteva precizări.

Astfel, în luna februarie există posibilitatea ca nu toate facturile să poată fi emise până în data de 10, dar din luna martie, acest lucru se va întâmpla cu siguranță.

„În ceea ce privește montarea de contoare cu citire de la distanță, sperăm ca acestea să fie achiziționate și montate până în sezonul de furnizare e energiei termice 2015-2016.  Este nevoie de acest interval de timp rezonabil, având în vedere că achiziția acestui tip de contoare se va realiza din alocații bugetare. De asemenea, trebuie identificați furnizorii care pot oferi compatibilitatea între sistemul de soft și contoarele propriu-zise, extrem de importantă pentru ca înregistrarea consumurilor să fie cât mai precise. Contoarele vor fi achiziționate prin procedura de licitație”, transmit reprezentanții Colterm.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*