Ultimele stiri

Atenție, la Timișoara, nu se mai fac buletine până la sfârșitul lunii!

buletin

Mai aveți de așteptat dacă trebuie să vă faceți sau să va schimbați buletinul! De mâine și până în data de 29 iunie nu se vor mai tipări cărţi de identitate. Motivul? La Evidenţa Persoanelor va fi introdus un nou sistem informatic. Totuși, cererile vor putea fi depuse în continuare.

„Ca urmare a implementării noii aplicaţii privind Sistemul naţional integrat de introducere şi actualizare a informaţiilor legate de evidenţa persoanelor (S.N.I.E.P) şi a faptului că, începând din data de 30.06.2014, se va trece la utilizarea în exclusivitate a facilităţilor noului sistem, Serviciul Evidenţa Persoanelor din cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Timişoara anunţă cetăţenii că, în perioada 20.06.2014-29.06.2014, nu vor fi desfăşurate activităţi de actualizare a bazei de date şi nu vor fi tipărite cărţi de identitate”, transmit reprezentanţii Primăriei.

Totuși, în această perioadă se vor primi cereri şi documentele necesare eliberării actelor de identitate ori pentru înscrierea menţiunii de reşedinţă şi preluarea imaginilor solicitanţilor.

Totodată, în aceste zile se vor elibera actele de identitate tipărite până la data de 20 iunie 2014.

Actualizarea bazei de date centrale în vederea emiterii şi eliberării cărţilor de identitate, aferente cererilor înregistrate la nivelul serviciului în intervalul 20-29 iunie, va fi desfăşurată în perioada imediat următoare după ce se va trece la noul sistem, respectiv în săptămâna 30 iunie-4 iulie, potrivit autorităţilor locale.

Soluţionarea cererilor privind eliberarea actelor de identitate se va face în conformitate cu prevederile legale în materie de evidenţă a persoanelor, şi anume până în 30 de zile, acest termen putând fi prelungit cu cel mult 15 zile

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*