Ultimele stiri

ATENTIE!!! Legea care interzice autostopul se aplică din 8 iunie. Amenzi de mii de lei

Legea nr. 129/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 396 din 5 iunie si a intrat in vigoare din 8 iunie. Documentul a fost adoptat de Camera Deputatilor la inceputul lunii mai, iar Senatul l-a aprobat in octombrie 2014, scrie avocatnet.ro.

Conform actului normativ, transportul in regim de taxi si transportul in regim de inchiriere se realizeaza numai de catre transportatorii autorizati care detin autorizatii taxi valabile — in cazul transportului in regim de taxi — sau copii conforme cu normele valabile — in cazul transportului in regim de inchiriere –, eliberate in conditiile legii, pentru fiecare autovehicul folosit.
Mai mult decat atat, este interzis transportul public contra-cost de persoane, cu un autoturism, fara a detine, dupa caz, autorizatie taxi valabila sau copie conforma valabila.
De asemenea, este interzis si transportul public contra-cost de marfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masa maxima autorizata de cel mult 3,5 tone, fara a detine autorizatie taxi ori alta autorizatie valabila.
Persoanele fizice sau juridice care efectueaza, in mod repetat, transport public contra-cost de persoane sau de marfuri, fara sa respecte regulile de mai sus, pot fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*