Ultimele stiri

Atenție, părinți! De ce grădinițe private din Timișoara trebuie să vă feriți

gradinita

Înscrierile în grupa mică la grădiniță sunt în plină desfășurare. În județul Timiș, aproape 80 % dintre locurile disponibile au fost deja ocupate. Totuși, deși sunt mai bine de 200 de locuri libere, la unele grădinițe, copiii au rămas pe dinafară, și asta pentru că au fost depuse mai multe cereri decât locuri disponibile. Printre aceste grădinițe se numără și Grădinița cu Program Prelungit “Nikolaus Lenau”, cu predare în limba germană, unde 25 de copii nu au putut fi înscriși, motiv pentru care părinții vor fi nevoiți să se reorienteze spre alte unități de învățământ.

Părinții trebuie să aibă grijă unde își înscriu copiii în grupa mică, și asta pentru că există în Timișoara numeroase grădinițe private care nu au nici acreditare și nici autorizare, motiv pentru care nimeni nu poate garanta că prichindeii primesc educația de care au nevoie. Astfel, în județul Timiș există doar 19 grădinițe particulare care funcționează legal.

În Timișoara se află o singură grădinița acreditată, Kindergarten Giminni, și alte 15 unități private sunt autorizate: Grădiniţa Creştină cu program normal „Casa Speranţei”, Grădiniţa cu program prelungit „Notre Dame”, Grădiniţa „Smart”, Grădiniţa cu program prelungit „Barbie Fan Club”, Grădiniţa „Betania”, Grădiniţa „Montesori Kinderhaus”, Grădiniţa cu program prelungit „DIN-DIN”, Grădiniţa „Palestre”, Grădiniţa cu program prelungit „Grădiniţa copiilor fericiţi”, Grădiniţa cu program prelungit „Cordiana”, Grădiniţa „Lady Bird”, Grădiniţa „Troiţa”, Grădiniţa „Kindergarten Minissa”, Grădiniţa cu program prelungit „Fluturaşul Bobiţă” și Grădiniţa lui Goghiţă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*