Ultimele stiri

Atenție pe unde călcați! Se fură capacele de canal, la Timișoara

capace canal furate

Situație alarmantă la Timișoara, semnalată de Ilie Vlaicu, directorul Aquatim. Aproximativ 200 de capace de canal și alte 400 de grătare de apă sunt furate în fiecare an. Din acest motiv, viața trecătorilor este pusă în pericol.

Reprezentanții societății de apă și canal atrag atenția că, de cele  mai multe ori, hoții nu sunt prinși sau nu sunt făcuți răspunzători. “Cei care fură capacele de canal nu pățesc nimic. Ajung la poliție, sunt interogați și spun că o să ducă capacul de unde l-au furat. Polițiștii nu pot să le facă mai mult pentru că nu le permite legea. Pericolul e mare, pentru că sunt 200 de  canale în care pot să cadă oameni”, explică Ilie Vlaicu.

Potrivit statisticilor, în Timișoara există 17.000 de capace de canal și 5.000 de grătare de apă. Din cauza numărului așa mare, societatea de apă și canal a orașului nu poate să acopere în proporție de 100 % riscurile. Ca măsuri de prevenire a riscurilor de producere a unor accidente, Aquatim realizează inspecții și verificări regulat și înlocuiește capacele furate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*