Ultimele stiri

ATENȚIE! Șerpii au invadat o localitate din Banat. Cât de periculoși sunt

serpi

Invazie de şerpi în comuna cărăşană Ticvaniul Mare. În vara anului trecut, într-o locaţie de pe raza comunei a fost demolată o casă bătrânească, iar printre ruine au fost identificaţi atunci sute de şerpi. Zilele acestea, odată cu încălzirea vremii, aceştia au început să reapară în toată localitatea. Sătenii susţin că nu e voie să-i omori pentru că ei îşi aduc aportul la păstrarea echilibrului ecologic. Şerpii însă au invadat beciurile, curţile, grădinile, până chiar şi odăile localnicilor şi se caţără şi pe pereţii caselor distrugând cuiburile şi puietul de rândunică. Oamenii sunt îngroziţi de recidiva şerpilor, care au semănat spaima  în zonă.

Potrivit primarului comunei Ticvaniul Mare, Aurel Jivan, zilele trecute în gospodăria mai multor cetăţeni au fost găsiţi mai mulţi şerpi. Mai exact, în beciurile caselor şi chiar în odăi. Edilul comunei cărăşene spune că şerpi, în această perioadă, se găsesc peste tot şi e normal să fie aşa că a venit brusc perioada caldă, iar reptilele ieşite din hibernare, caută să se reproducă. Aurel Jivan spune că momentan nu este un fenomen ca cel de anul trecut de la Secăşeni, însă cu siguranţă vor mai apărea cazuri izolate anul acesta, scrie Radio Reșița.

Specialiștii spun că reptilele identificate sunt pui de șerpi neveninoși, inofensivi și mușcă doar să se apere, dacă sunt luați în mână.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*