Ultimele stiri

Atenție, șoferi! E polei pe șoselele din Banat

zapada

Cod galben în Banat pentru un fenomen extrem de neplăcut: ploaie care îngheaţă şi polei. Codul este valabil duminică,  în intervalul orar 10.05 – 13.05, pentru județul Caraș – Severin, pe drumurile naționale și europene.

CNADNR acţionează preventiv răspândind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care există riscul formării lunecuşului şi poleiului. Participanţii la traficul rutier sunt avertizaţi asupra faptului că, din cauza precipitațiilor mixte şi a temperaturilor scăzute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante răspândite pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede. În acest context, CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

Participanţii la trafic sunt rugaţi să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA www.cnadnr.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*