Ultimele stiri

Atenție, timișoreni! Cum să alegeți o agenție de turism ca să nu aveți parte de un concediu ratat

vacanta

Nu de puține ori, timișorenii au plătit sume exorbitante pentru a-și petrece vacanța de vară într-o frumoasă destinație exotică, dar s-au ales doar cu banii dați. Și asta pentru că au fost înșelați de agențiile de turism și nici măcar nu au putut face dovada că au plătit acele sume de bani.

Alin Burcea, prim-vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, le oferă timișorenilor câteva sfaturi, astfel încât să nu aibă parte de un concediu ratat. ”În general, recomandăm ca agenția respectivă să fie o agenție cu o anumită reputație și cu o anumită experiență. Apoi, trebuie văzut unde este afiliată, spre exemplu, la noi, la ANAT, sunt anumite verificări care se fac la companiile membre. De asemenea, când mergeți la agenție în calitate de turiști, întotdeauna nu uitați să semnați un contract”, explică Alin Burcea.

Reprezentantul ANAT a mai precizat la Timișoara că, în acest moment, se lucrează la o lege care să-l protejeze mai bine pe turist.

Potrivit statisticilor, anul trecut, opt milioane de turiști au vizitat România, dintre aceștia doar 1,6 au fost turiști străini, ceea ce înseamnă că marea majoritate a românilor preferă să își facă concediile în țară. “Este un specific al românilor de a face călătorii domestice, adică în țară. De exemplu, preferă stațiunea Mamaia, stațiunile balneare, muntele sau programele scurte de weekend pe zona SPA ”, spune și Lucia Morariu, președintele ANAT.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*