Ultimele stiri

Atenție, timișoreni! În unele fântâni publice, apa nu este bună de băut. Ce anunț a făcut primarul Robu

fantana publica

Consumați apă de la fântânile publice din Timișoara? Primarul Nicolae Robu vă recomandă să nu mai faceți acest lucru. Cel puțin de la zece fântâni din oraș, unde s-a constatat o creștere de bacterii peste limită.

Potrivit edilului șef, s-au făcut măsurători la 94 de fântâni publice din Timișoara, iar la zece s-au constatat probleme. Este vorba despre fântânile din zonele Parc Petofi, B-dul Sudului, străzile Aștrilor, Dragalina, Favorit, Munteniei, Bucovina, Ion Ionescu de la Brad, Foișor și St. O. Iosif.

De asemenea, în alte 12 fântâni publice, au fost semnalate creșteri ale parametrilor de mangan și fier. Aceste fântâni se află în Rusu Șireanu, Podgoriei, Parc Petofi, Chișodei, Musicescu, Sudului, Macilor, Tacit, Leandrului, Foișor, Parc Mistral și Parc Botanic.

”Ne preocupă foarte mult sănătatea și securitatea cetățenilor Timișoarei și periodic facem analize ale calității apei. La un număr de fântâni, apa nu are calitatea cerută. Atunci dispunem măsurile de rigoare: închiderea până când măsuratorile vor arăta că s-a ajuns la parametrii aprobați prin lege. Îi rugăm pe cetățeni să înțeleagă situația. Se vor lua prompt măsurile de rigoare pentru rezolvarea situației”, a explicat, astăzi, Nicolae Robu.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*