Ultimele stiri

Atenţie, timişoreni! Nu aveţi voie să circulaţi cu maşina pe B-dul Loga din Timişoara, timp de două ore, mâine. Care este motivul

Primaria Timisoara

Săptămâna mobilităţii, organizată de municipalitate, continuă la Timişoara şi în zilele următoare. Astfel, mâine, 22 septembrie, timişorenii se pot plimba gratuit cu tramvaiul Armonia pe linia 6, toată ziua, pe traseul: Piaţa Libertăţii – Piaţa 700 – Nemoianu – Catedrala Mitropolitană – Piaţa Maria – Parc Doina – Bălcescu – Piaţa Crucii – Str. Cluj – Olimpia – Deliblata – Banatim – Fabrica de Bere – Piaţa Traian – 3 August – Prefectură – Continental.

De asemenea, tot mâine, între orele 17.00 – 19.00, va fi marcată la Timişoara Ziua fără maşini, ocazie cu care traficul auto pe B.-dul C. D. Loga pe porţiunea cu Primăria Timişoara va fi închis. Zona care va fi închisă este delimitată de trecerea de pietoni de pe Bv. Regele Ferdinand (Grădina Capitol) şi trecerea de pietoni de pe str. 20 Decembrie 1989 colţ cu Bv. C.D.Loga. Vor avea loc acţiuni sportiv – demonstrative pentru publicul larg: streetball, badminton, karate, demonstraţii de picioroange.

Săptămâna mobilităţii este o iniţiativă a Uniunii Europene, care a început în anul 2002, şi este dedicată mobilităţii durabile. Campania promovează formele alternative de transport, reducerea emisiilor de gaze, a efectului de seră şi reducerea factorilor poluanţi care contribuie la dezvoltarea bolilor respiratorii şi dăunează mediului înconjurător siîşi propunesensibilizarea cetăţenilor cu privire la folosirea transportului în comun, a bicicletelor şi a mersului pe jos, în detrimentul transportului auto.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*