Ultimele stiri

Atenție, timișoreni! Utilizarea cardului de sănătate, OBLIGATORIE din 1 februarie

card de sanatate

Timișorenii care au primit cardul de sănătate acasă, prin poștă, dar nu știu ce să facă cu el, trebuie să știe că acesta va devenit obligatoriu de utilizat din data de 1 februarie 2015. Totuși, deși mai este o lună până când cardul național de asigurări sociale de sănătate va fi funcțional, nu toți medicii de familie din județul Timiș au achiziționat cititoarele de card, fără de care cardurile nu pot fi activate.

„Utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate de către asigurați și furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale se face începând cu 1 februarie 2015”, prevede un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Proiectul de hotărâre mai prevede că, în cazul în care cardul de sănătate este furat sau pierdut, asiguratul va trebui să suporte costurile fabricării și distribuirii cardului.

Cardul național de sănătate este un proiect care are ca principal scop transparentizarea și eficientizarea utilizării fondurilor din sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Acesta va face dovada prezenței asiguratului la furnizorul de servicii medicale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*