Ultimele stiri

ATENȚIE Un nou virus face ravagii pe Facebook. Cum poţi să te fereşti de el

facebook

Un nou virus face ravagii pe Facebook, mai ales printre utilizatorii din România. Virusul îi păcălește pe utilizatorii de Facebook că își pot schimba culoarea profilului și îi invită să viziteze linkul apps.facebook.com/themsandcolors.

Virusul profită de o vulnerabilitate a paginii de aplicații a Facebook și îi redirecționează pe utilizatori către un site de phishing, avertizează producătorul de soluții de securitate Cheetah Mobile. Siteul de phishing îi invită pe utilizatorii de Facecebook să urmărească un tutorial video pentru a vedea cum să își schimbe culoarea profilului.

Dacă un utilizator dă click pe falsul tutorial video este instalată o aplicație malițioasă care preia controlul profilului de Facebook și începe să-i spameze pe prietenii utilizatorului păcălit cu mesaje care îi invită să-și schimbe culoarea profilului: ”Select your favourite color scheme for facebook layout”.

Nu dați click pe aceste link, chiar dacă pare primit de la prietenii voștri! Dacă ați făcut deja acest lucru, Cheetah Mobile afirmă că puteți scăpa relativ ușor de aplicația malițioasă. Intrați în Setări (Settings), apoi în pagina de aplicații (Apps) și îndepărtați pur și simplu aplicația malițioasă. După ce faceți acest lucru, Cheetah Mobile vă recomandă să schimbați parola, scrie Libertatea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*