Ultimele stiri

Au apărut primele biciclete de închiriat în stațiile RATT din Timișoara. Când ne vom putea plimba cu ele / FOTO

Mult așteptatul proiect pe bani europeni, prin care timișorenii pot închiria biciclete pentru a se deplasa de la o stație RATT la alta, începe să prindă contur. Primele 30 de vehicule au fost deja amplasate în trei stații din Timișoara.

„Este la finis proiectul sistem intermodal  de transport în comun care prevede crearea de stații de biciclete în vecinătatea stațiilor RATT cu gestiunea bicicletelor pe un sistem informatic modern. Primele 30 de biciclete au fost deja puse în stații la Catedrală, la Poșta Mare și la Mall. Între timp vin și celelalte”, anunță primarul Nicolae Robu.

 

DSC_0194 DSC_0197

Deși au fost amplsate deja, bicicletele nu pot fi încă închiriate. Motivul? Ei bine, recepția finală a proiectului se va face cel târziu peste o lună și jumătate.

„Recepția finală va fi cel târziu peste o lună și jumăate. Avem recepția peste două săptămâni și dacă vor fi obiecții mai este o lună pentru remedierea lucrurilor. Ele sunt puse, dar nu pot fi închiriate. Sistemul nu e dat în folosină. Dacă peste două săptămâni vom avea recepța finală, atunci le dăm drumul, dacă se mai fac remedieri după recepție se va amâna momentul în care îi dăm drumul”, a mai declarat edilul.

Bicicletele nu vor fi păzite, însă edilul dă asigurări că va fi greu ca acestea să fie furate având în vedere că sunt dotate cu sistem antifurt.

„Există supraveghere video și tot sistemul este prevăzut cu sisteme antivandalizm. Sunt sisteme profesionale și au elemente de securitate”.

În Timișoara vor exista 25 de astfel de stații pentru biciclete, dintre care 11 vor fi în stațiile RATT. De gestionarea acestoara se va ocupa chiar Regia Autonomă de Transport Timișoara, iar ele vor putea fi închiriate, cel mai probabil, cu cardul RATT.

Valoarea proiectului implementat cu bani de la Uniunea Europeană este de 7,5 milioane lei cu TVA inclus.

DSC_0196 DSC_0197

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*