Ultimele stiri

Au început cursurile GRATUITE de dans sportiv!

În 27 aprilie 2015 au început cursurile gratuite de dans sportiv pentru copii cu vârsta între 4 și 12 ani, organizate de Școala de dans Mirtys Dance.

La mansarda Bastionului Theresia, pe 27 aprilie, a avut loc prima întrevedere dintre antrenori și noii cursanți, care au venit însoțiți de părinți. Antrenorii sunt Mirtys Staici și Decius Mirea – campioni balcanici, vicecampioni ai României și Austriei și coregrafi ai Balului Vienez de la Timișoara Ediția 1 și 2. Aceștia au vorbit despre școala de dans, performanțe, reguli de conduită și perspective, urmând apoi o demonstrație de dans sportiv, realizată de 14 perechi de copii, membri ai Școlii Mirtys Dance.

În acest moment, sunt peste 100 de copii înscriși confirmați la cursuri, împărțiti pe categoriile de vârstă 4-7 ani, respectiv 8-12 ani. Cursurile de dans sportiv gratuite vor fi susținute la Bastionul Theresia, de 2 ori pe săptămână, în fiecare luni și miercuri, până în data de 20 iunie 2015, după următorul grafic: ora 17:00-17:45 – categoria 4-7 ani, respectiv 19:15-20:00 – categoria 8-12 ani. În timpul primelor două săptămâni, cursanții vor afla mai multe detalii referitoare la spectacolul care marchează finalul sesiunilor de dans sportiv.

Ideea de a oferi copiilor din Timișoara cursuri gratuite de dans sportiv, în limita locurilor disponibile, le-a venit în mod natural acestor doi frați – cei mai buni antrenori de dans din Timișoara. Pe de o parte, își doresc să dea înapoi tinerilor ceva din talentul lor și pe de altă parte, să îi ajute pe copii să își descopere pasiunea pentru dans. ”Dansul în general oferă un sentiment de încredere în sine și ajută la dezvoltarea sănătoasă a oricărui individ. Prin dans, copiii învață să fie disciplinați, să se desfășoare într-un mediu structurat, să relaționeze cu alți copii” – au declarat Mirtys și Decius.

Acest proiect este realizat de Mirtys Dance, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, Muzeul Banatului, Direcția pentru Sport și Tineret Timiș. Parteneri media: Kiss FM, HDV Studio. Sponsor principal: Mewi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*