Ultimele stiri

Au început pregătirile pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Vezi cu ce orașe va concura Timișoara

timisoara

Luni, 16 februarie, Ministerul Culturii a organizat o sesiune de informare privind acțiunea Uniunii Europene Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021 în România.

Astfel, în cadrul acestei întâlniri Dl. Ioan Vulpescu – Ministrul Culturii, Dna. Iulia Deutsch – Șeful-adjunct al Delegației Comisiei Europene la București, Dna. Nadia Tunsu – Director Direcția Relații Internaționale și Afaceri Europene din cadrul Ministerului Culturii, au întâmpitat reprezentații orașelor concurente.

 

Întâlnirea a fost una tehnică, destinată entităților responsabile de pregătirea dosarului de candidatură (asociații, fundații) în cadrul căreia dl. Sylvain Pasqua a prezentat informații și a răspuns întrebărilor cu privire la acțiunea Capitale Europene ale Culturii, procedura de selecție, pregătirea candidaturii, criteriile atribuirii titlului, bugetul candidaturii care trebuie să fie unul realist, beneficiile deținerii titlului, monitorizarea.

La eveniment au participat reprezentanți ai mai multor orașe din România care și-au exprimat deja intenția de a candida, între care: Timișoara, Arad, București, Brăila, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sfântu-Gheorghe. Din partea Asociației Timișoara -Capitală Culturală Europeană a participat doamna Simona Neumann, directorul executiv.

Ministrul Vulpescu a asigurat orașele candidate cu privire la transparența organizării concursului și a menționat faptul că între etapa de preselecție și aceea de selecție finală, deci în al doilea semestru al anului 2016, Guvernul României va face cunoscut cuantumul susținerii financiare pentru orașul desemnat câștigător.
În anul 2021 titlul de Capitală Europeană a Culturii va fi deținut de un oraș din România, unul din Grecia și unul dintr-o țară candidată sau potențial candidată pentru aderare în Uniunea Europeană. Ministerul Culturii este autoritatea naţională responsabilă privind procedura de selecţie pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021 în România.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*