Ultimele stiri

Au început simulările la Evaluarea Naţională! Ce subiecte au primit elevii la proba scrisă la Limba Română UPDATE Niciun incident în Timiş

evaluarea nationala

Cei peste 5.500 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Timiş au susţinut, astăzi, prima probă din cadrul simulărilor Evaluării Naţionale. Astfel, elevii şi-au verificat cunoştinţele la Limba şi Literatura Română, aceştia au considerat că subiectele au fost foarte uşoare.

La primul subiect, copiii au rezolvat mai multe cerinţe pornind de la poezia “Zăpada sărută întinderile” scrisă de A. E. Baconsky şi au avut de redactat o compunere de cel mult 250 de cuvinte în care să-şi exprime opinia despre semnificaţia titlului poeziei.

Subiectul al doilea a constat tot în rezolvarea mai multor cerinţe, dar de data aceasta pornind de la un text narativ, precum şi să redacteze o scurtă naraţiune de cel mult 150 de cuvinte în care elevii să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei vizite într-o zonă turistică.

Notele nu vor fi trecute în catalog, prinicipalul scop al simulărilor fiind acomodarea elevilor cu atmosfera din timpul examenelor. Marţi, 19 februarie, elevii vor suţine proba scrisă la Matematică, iar pe 20 februarie, la Limba şi Literatura Maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 7 martie.

UPDATE Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Timiş, a declarat că nu s-a semnat niciun incident. Doar de dimineaţă, în unele şcoli s-a întârziat cu distribuirea subiectelor pentru că acestea nu au putut fi descărcare din cauza sistemului suprasolicitat. De asemenea, nu toate sălile în care elevii au simulat proba scrisă la Limba Română au fost echipate cu camere de supraveghere video şi audio.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*