Ultimele stiri

Au încercat să treacă granița ascunşi într-un microbuz plin cu ambalaje pentru flori [Video]

migranți

Ascunşi într-un microbuz încărcat cu ambalaje pentru flori. Așa au fost găsiți cinci cetăţeni din Siria care intenţionau să iasă ilegal din România pentru a ajunge în Austria. Polițiștii de frontieră de la Cenad au fost cei care i-au descoperit.

Bărbații erau ascunși în microbuzul unui bulgar. Conform documentelor de însoţire, şoferul transporta ambalaje pentru flori din Bulgaria în Olanda. Politistii de frontiera au efectuat un control amănunţit asupra vehiculului, ocazie cu care au descoperit, ascunși în spatele unor cutii de carton, cinci bărbaţi care încercau să iasă ilegal din România.

Cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 14 şi 40 de ani. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen şi intenţionau să se deplaseze în Austria pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Șoferul microbuzului a declarant că nu știe cum au ajuns cei cinci în autovehiculul condus de el.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor sirieni adulti acte premergatoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră în vederea depistării persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupului, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*