Ultimele stiri

Autoturism furat din Ungaria, indisponibilizat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

masina

Un autoturism a fost indisponibilizat  aseară de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I,  după ce fusese semnalat ca fiind furat  din  Ungaria.

Seara trecută, un mehedințean, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de control al documentelor de călătorie în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, conducând un autoturism.  Utilizând profilul de risc privind traficul cu autoturisme furate şi existând suspiciuni în legătură cu modul legal de deţinere al autoturismului  condus de către cetăţeanul român, poliţiştii de frontieră  au cercetat amănunţit documentele de identificare ale autovehicului prezentate de către acesta.

Verificările efectuate de poliţiştii de frontieră, în bazele de date naţionale  au stabilit că autoturismul aparţine unui alt proprietar şi figurează ca fiind furat din Ungaria încă din anul 2009.

Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat  proprietarului de drept.

În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă fapta constatată de către poliţiştii de frontieră întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tăinuire la furt .

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*