Ultimele stiri

Avertisment OMS. Epidemia de Ebola este subestimată

Epidemia de Ebola este mult subestimată, atrage atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care cere „măsuri extraordinare” în ţările afectate pentru a preîntâmpina răspândirea virusului. Potrivit organizaţiei, numărul celor răpuşi de Ebola a ajuns la 1.069, iar al celor infectaţi – la aproape 2.000.

Între timp, un om de ştiinţă nigerian a donat guvernului ţării sale un medicament experimental.

Medicamentul experimental se numeşte „Nanosilver” şi urmează să fie folosit pe cei opt nigerieni care au ieşit pozitiv la testele Ebola.

Situaţia a devenit disperată în Liberia şi Sierra Leone, unde oamenii aflaţi în zone greu accesibile au început să moară de foame după ce magazinele s-au închis, iar transportatorii au încetat să mai facă livrări de teama răspândirii virusului.

Statele Unite şi Canada au trimis peste o mie de doze dintr-un alt medicament experimental în Liberia, ceea ce a ajutat întrucâtva la detensionarea situaţiei.

Ţările occidentale iau acum în considerare paraşutarea de alimente şi apă în Liberia şi Sierra Leone pentru a preîntâmpina o criză umanitară pe scară largă.

La rândul ei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia asupra promovării unor false remedii pentru a combate Ebola, informează Digi24.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*